מוכן מאווררים יכולים גם לפנות אוויר חם שהצטבר סביב צלעות קירור של מנועים וכלי מכניקה גדולים וקטנים כאחד בתעשייה.כמוכן מאווררים יכולים גם לפנות אוויר חם שהצטבר סביב צלעות קירור של מנועים וכלי מכניקה גדולים וקטנים כאחד בתעשייה.
אופן פעולתו של המאוורר
המאוורר מסתובב ונע באוויר, נכון? אבל קיימים מספר עקרונות בסיסיים המסדירים את זרימת האוויר עם קיבוע המהירות ולצורך כך נחזור למספר עקרונות ויסודות וננסה להבין ולהשכיל אודות פעילות המאוורר.
יניקה = סניקה
במערכת צינור, האספקה וזרימת אוויר הנמדדת הם כמעט שווים, כאשר זרימת אוויר נמדדת בסורגים. הסיבה שיניקת האוויר וסניקתה לא שוויונית היא שבכל מערכת צינור סגורה קיימת דליפה לא רצויה. ההבדל הוא לא בגלל המאוורר, כשזה מגיע למאוורר, כמות האוויר שנדרשת לבין כמות האוויר שיוצא תמיד שווה.
כאשר דנים בביצועי מערכת, משפט אחד נפוץ ששומעים נוטה לבלבל והוא: "זרימת האוויר בסניקה נמוכה בגלל לחץ יניקת אוויר גבוה במאוורר". למרות שזה נשמע טוב ורובנו האמנו בזה פעם זה אינו מדוייק. למען האמת, זרימת אוויר ביניקה של המאוורר והסניקה/פריקה תמיד תיהיה זהה. הסיבה היא: אם תביטו היטב במאוורר תוכלו להבחין שהמרחק בין יניקת האוויר לסניקתה קטן מאוד, למעשה אפשר לומר כי בצד האחורי של להב המאוורר הוא הכניסה/שאיבה והצד הקדמי של הלהב הוא המחיצה. יש מעט מקום עד כדי אי מקום לאוויר לדלוף פנימה או החוצה מהמאוורר.
כל הבדל בין יניקת אוויר לסניקתה הוא תוצאה של דליפה במערכת. זה כל כך פשוט כמובן שאוויר צח או אוויר מכוון למערכת או מעקף אוויר הם סיבות לגיטימיות לשינויים אלה.
באיזה צד קיים לחץ הגבוה ביותר?
רעיון נוסף הוא שהמאוורר עובד טוב יותר כאשר הלהבים גדולים יותר. עם זאת אנו למדים מהוראותיו של היצרן שהמאוורר מגיב רק לסך לחץ סטטי חיצוני ולא משנה כלל אם הלחץ גבוה או נמוך יותר בצד אחד של המאוורר או בצידו האחר.
מאווררים מדורגים בהתאם לכוח היניקה ולחץ הפריקה. מאווררים אינם מדורגים באופן שונה אם הלחץ הוא גבוה בסניקה של המאוורר. השוו את המאוורר לקטר רכבת, הקטר יכול לדחוף את הרכבת, למשוך את הרכבת או להיות באמצע – זה לא משנה. הקטר פשוט מגיב לעומס. אותו עיקרון חל על המאוורר.
מאווררים מלוכלכים
מאווררים מלוכלכים לא זזים באוויר באותו אופן כמו מאווררים נקיים. כדי לסדר זאת זה ממש פשוט, ישנו כלל לבדיקה ויזואלית האומר, העבירו אגודל אצבע על משטח המאוורר ולהביו ואם אתם מבחינים באבק אזי יש לנקות את המאוורר בדחיפות. נוכחנו לגלות שזרימת האוויר תקטן באופן יחסי לכמות הלכלוך הנמצאת על להבי המאוורר. לדוגמה: אם להב מאוורר מלא ב – 10% לכלוך/אבק אזי זרימת האוויר תקטן ב 10%. אם ב 25% זרימת האוויר תסבול ירידה של 25% בתפוקה.
בעיקרון כלל אצבע רק מלמד שאם המאוורר מלוכלך יש לנקות אותו. כמו כן אם המאוורר מלוכלך ומדידת מהירות להביו ולחציו מראה על שינוי שלא כמו בהוראות היצרן אז המאוור אפילו לא קרוב לשיא יכולתו לתפקד כראוי ללא תנאים מינימליים אלו.
* עקרונות אלה באים ללמד על איך מאוורר עובד ואיך להנות משיא יכולתו לתפקד, אנו מקווים כי הניסיון הרב שצברנו במהלך השנים יעזור לכם לשמר אחזקה נכונה של המאוורר החדש שלכם ויותר מזה להבין את עיקרון פעולתו הבסיסי של מוצר נפוץ בו אנו נתקלים מדי יום כבשיגרה.